Conversation Between bazarov and johann cruyff

74 Visitor Messages

Page 7 of 8 FirstFirst ... 2345678 LastLast
  1. Haha, Eugene Onegin, na taj djelić genijalnosti sam zaboravio... Inače, kako faks? Ja evo za dvije-tri sedmice opet imam parcijalne, i to sve predmete ovaj put - bit će zanimljivo vidjeti te rezultate
  2. Lav u Leo još nekako, ali Jevgenij u Eugene je nakaradno! Eugene Onegin
    Par puta sam morao pošteno mućnuti glavom da shvatim o kome na forumu uopće govore...
  3. Haha, što se Dostojevskog tiče, ono stvarno jeste jedini pravilni način izgovaranja, koliko znam, ali to je jako teško dokazati Amerima(a i Englezima, zapravo) koji misle da su pokupili svu pamet svijeta zato što govore engleski. Ne znam za tebe, ali ja se ježim kad vidim da je Anu K. napisao Leo Tolstoy i sl... U tom stilu, i za Dostojevskog znaju za*ebati pošteno.
  4. Dinamo je katastrofa ove godine, momčad je jednostavno loša i ne može bolje
    Malo si ga prećerao na izgovoru Dostojevskog
  5. Ma dobro, što se Meše tiče, ko mu tu uopšte može parirati od "naših"? MOŽDA Andrić i Kiš...Ali Krleža je genijalan na svoj način, nekako mi se čini da mu niko od tih nije ni blizu po stepenu erudicije i uopšteno informisanosti o onome o čemu je pisao. E evo sad sam se maloprije vratio kući, iskeširao 150 KM za Sartreov komplet od 12 knjiga A za Dinamo...a šta se može,ali objektivno,i nisu nešto ove sezone.
  6. Baš došao s Dinama
    Dobar je Miro, nema tu sumnje, ali Meši Velikom nije ni blizu. Izašla je edicija Matice Hrvatske (čini mi se) od 40-ak knjiga Krleže. Skoro su mi oči ispale , ali koštaaaaaaaaaa
  7. Mogu ti reći, tek sad sam "otkrio" Krležu! Stvarno je genijalan, evo čitam "Na rubu pameti" i oduševljen sam...Uzeo sam to čisto onako, da čitam nešto beletristike kao odmor od faksa - i tek sad shvatim da sam potpuno propustio krležu dosad.
  8. Parcijale počele i završile Uglavnom, prošlo je jako dobro, ali prave stvari tek dolaze tako da... Uh.
  9. Počeli kolokviji?
  10. Bok! Kako je biti student? Novi naoko mudri ljudi ili zabava?
Showing Visitor Messages 61 to 70 of 74
Page 7 of 8 FirstFirst ... 2345678 LastLast