Haha, Eugene Onegin, na taj djelić genijalnosti sam zaboravio... Inače, kako faks? Ja evo za dvije-tri sedmice opet imam parcijalne, i to sve predmete ovaj put - bit će zanimljivo vidjeti te rezultate
Lav u Leo još nekako, ali Jevgenij u Eugene je nakaradno! Eugene Onegin Par puta sam morao pošteno mućnuti glavom da shvatim o kome na forumu uopće govore...
Haha, što se Dostojevskog tiče, ono stvarno jeste jedini pravilni način izgovaranja, koliko znam, ali to je jako teško dokazati Amerima(a i Englezima, zapravo) koji misle da su pokupili svu pamet svijeta zato što govore engleski. Ne znam za tebe, ali ja se ježim kad vidim da je Anu K. napisao Leo Tolstoy i sl... U tom stilu, i za Dostojevskog znaju za*ebati pošteno.
Dinamo je katastrofa ove godine, momčad je jednostavno loša i ne može bolje Malo si ga prećerao na izgovoru Dostojevskog
Ma dobro, što se Meše tiče, ko mu tu uopšte može parirati od "naših"? MOŽDA Andrić i Kiš...Ali Krleža je genijalan na svoj način, nekako mi se čini da mu niko od tih nije ni blizu po stepenu erudicije i uopšteno informisanosti o onome o čemu je pisao. E evo sad sam se maloprije vratio kući, iskeširao 150 KM za Sartreov komplet od 12 knjiga A za Dinamo...a šta se može,ali objektivno,i nisu nešto ove sezone.
Baš došao s Dinama Dobar je Miro, nema tu sumnje, ali Meši Velikom nije ni blizu. Izašla je edicija Matice Hrvatske (čini mi se) od 40-ak knjiga Krleže. Skoro su mi oči ispale , ali koštaaaaaaaaaa
Mogu ti reći, tek sad sam "otkrio" Krležu! Stvarno je genijalan, evo čitam "Na rubu pameti" i oduševljen sam...Uzeo sam to čisto onako, da čitam nešto beletristike kao odmor od faksa - i tek sad shvatim da sam potpuno propustio krležu dosad.
Parcijale počele i završile Uglavnom, prošlo je jako dobro, ali prave stvari tek dolaze tako da... Uh.
Počeli kolokviji?
Bok! Kako je biti student? Novi naoko mudri ljudi ili zabava?