Conversation Between bazarov and johann cruyff

74 Visitor Messages

Page 5 of 8 FirstFirst 12345678 LastLast
  1. Istina.
    Nije me bilo, frka na fakultetu ali sad je napokon mir...Jesi sve kolokvirao ili imaš još ispita?
  2. Ma eto, koliko sam načuo, Steinbeckova djela su uveliko metafora Amerike tog doba, što mi je samo po sebi odbojno - generalno, ne volim baš pisce koji su vezani uz neke lokalitete(tipa Marquesovske Kolumbije), draži su mi oni koji se bave manje-više "univerzalijama" čovjekovog postojanja(Dostoj... )
  3. Ne razumijem nimalo. Hemingway mi je dosadan, upravo sam pročitao Plodove gnjeva pa me ni Steinbeck nije oduševio - uvijek na kraju pitanje :I? Šta je pisac htio reći? Ne znam, oni su mi jako nedorečeni.
    Vidio sam tek kasnije da si glasao; dobar izbor
  4. Inače, baš si me dobro podsjetio - razumiješ li ti ovu njihovu fascinaciju Steinbeckom i Fitzgeraldom? Hajde, Hemingwaya još i mogu razumjeti, ali ova dvojica su... Ne znam šta vide u njima. Čak nisam ni veliki fan Faulknera, ali svejedno, Steinbeck mu ne može držati svijeću.
  5. Pa glasao sam, to je ona tvoja tema sa top 5 pisaca? Ja stavio Mešu, Krležu
  6. Odi glasati za najbolje pisce, još će Steinbeck, Hemingway i slični biti ispred nekih puno kvalitetnijih pisaca, a to ne bi bilo u redu.
  7. Heh, koja tema? Uključit ću se, rado, ali nemam pojma o čemu je riječ... U zadnje vrijeme uopšte ne pratim ovaj site, samo navratim da vidim ima li poruka i pogledam onaj General Chat(drugim riječima,ono gdje ne treba puno razmišljati )...
  8. Daj se upiši u onu temu; zapad nas pošteno dere sa svojim glupim piscima
  9. A nešto završi i pored uzglavlja da svi vide...Baš sam rekao prijatelju da je to knjiga koju svatko mora pročitati, čak više nego Braću Karamazove ili Zločin i Kaznu.
  10. Heh, Derviš je knjiga koju jednostavno moraš imati - baš juče razmišljam - kako se rijetko susreće knjiga u kojoj je SVE savršeno, od posvete na početku(koja spada među najpoetičnije stvari što sam pročitao) pa do zadnje rečenice(moj potpis ovdje) i završetka. Savršenstvo.
Showing Visitor Messages 41 to 50 of 74
Page 5 of 8 FirstFirst 12345678 LastLast