http://www.atpworldtour.com/News/Ten...-For-No-1.aspx Ako osvoji, onda je prvi jer Nadal gubi masu bodova. Da je igrao i osvojio Halle mislim da bi mu i finale bilo dosta, ali ionako će osvojiti. Osim Australije 2007 za Đoku i US Opena 2008. za Murraya, njih dvojica nisu nikad ništa pokazali na GS-ima. Pogotovo Britanac u Wimbledonu - koji pritisak (kad ispadne opet će postati Škot ). Tamo su i Hewitt i Roddick, ne bih baš rekao da će Murray samo tako doći do finala. A Đoko je pao u glavi, i sam tvrdi da nema baš puno šansi u Wimbledonu (nije dugo predao ) Cristiano uopće nije igrač za Real a i Madrid će ga pojesti; premonden grad za pederka. Kad je Real potpisao Kaku bilo mi je baš drago mada sam za Barcu jer je ipak to Real - moraju imati nekoga kao Figo, Zidane...ali sada su sve upropastili. Plus tjeranje Ruuda, Robbena, Huntelaara... pa tko će igrati? Čestitam na faksu, lijepo si zgotovio. Jazz Ba sam morao čuti (nisam htio, i kad sam napokon čuo sam se šokirao) ali me strah da ćeš to slušati cijelo ljeto po svima kaficama i ćevapima P.S. Italija - Brazil večeras, nemoj zaboraviti!
Heh, prijatelju! (i ti si čuo ovaj užas pod imenom Jazz Ba? ) Ma znaš šta, uredu, prihvatam da Fedex ima tu konstantno dobru igru, ali ipak mislim da Đoković i Murray nisu za otpisati sad na Wimbledonu... Vidio sam i ja danas da je Nadal otkazao, ali iskreno, on mi nije ni bio briga, nekako mi se čini da je pomalo uzdrman sad zbog ovih poraza. Ali Murray... Po meni, glavni favorit za Wimbledon. Bilo bi idealno da su on i Đoković u istom dijelu tabele, ali nisu, pa Federer ima potencijalno polufinale protiv Đoleta i onda opasno finale protiv Murraya... Ne znam, ako izgura još ovo, ne mora više nikad izaći na teren što se mene tiče, 15 GS-ova u džepu, nepodijeljen najviši broj velikih turnira u historiji i - mirna Bosna Čak, ako sam dobro razumio, ako sad uzme Wimbledon, opet je broj 1? To bi stvarno bilo idealno. Ma Real... Baš me zanima kako će to sve ispasti, a najviše me strah da će se Kaka izgubiti kraj onog idiota i da će tu "propasti" (jer potrošit će glupo godinu-dvije-tri u klubu i kud će onda?). Ali eto, obećava sve ovo, sljedeća sezona će biti zanimljiva. Ja sam evo očistio sve za ovu godinu, još sam par dana ovdje u Sarajevu, dok uganjam za upis jedne ocjene, i onda kući u Bihać, na ljetni basket i vozikanje po kaficama... Živio, prijatelju, čujemo se.
Denise!! Jazz ba ? Da sam i tad vidio tvoju napomenu o nominalno 4. igraču svijeta, slatko (ili gorko) bi se nasmijao. To je bio pritisak u njegovoj neposloženoj glavi zbog 13. Grand Slama, očekivanja Roland Garrosa a ne zbog Đokice i Murraya. Na Grand Slamu njega samo Nadal može dobiti, drugi nemaju što tražiti, to je ipak potpuno druga razina igre. Đoković nema više ni konstantu dolaziti u završnice, a Murray nema kvalitetu (samo američki beton). Njima će se dogoditi Verdasco, Del Potro, Gonzalez, Soderling, Kholschreiber etc. ali Rogeru neće. Sjeti se samo lani US Opena - Murray ga je dobio par puta prije na betonu a u finalu je skupljao gemove. Grand Slam - 7 mečeva na tri dobivena u 14 dana, takav pritisak i to - to je stvoreno za Rogera. On je samo trebao Roland Garros i od sada, kad je napokon skinuo i tu kletvu (Haas i Del Potro su mi uzeli živaca za nekoliko godina ); ne znam tko ga može zaustaviti. Očekujem preko 20 GS-a, pogotovo jer je Nadalu napokon tijelo poslalo račun - bilo je to sve već malo pretjerano (mada sam čuo i da je pao na doping kontroli ali Nike je masno platio da to ne ide van). A sad Wimledon - moj najdraži turnir! Nadam se da će trava izdržati (koja budala stavlja mješovite parove na glavni teren !?), da neće biti opet onako spora kao lani. Sad kad je i Nadal otkazao, Roger se vraća na prvo mjesto, prelazi u legendu sa 14. GS-om, ima i Roland Garros - kao da čitaš neki viteški roman I to sve u Wimbledonu. Netko će možda reći da je to sve znak Nadalove slabosti ali treba na preko 20 GS-a doći zaredom u polufinale, ispasti samo tri puta prije finala - tu konsantu Nadal nema. Rekao je Federer: Sam sam kriv, stvorio sam čudovište i sad svi očekuju da imam sve pobjede. To ne ide tako Ajmo malo i na nogomet Barca me tako oduševila da ti to ne mogu opisati. Sada Real sa ovim nebuloznim transferima može pokušati nešto, ali sumnjam - netko treba i trčati a i dvije lopte na terenu nisu dozvoljene Barca jednostavno nema slabu točku - da Buffon zamijeni Valdesa, Mascherano Yayu i (po meni) Ribery Henrya pa da i na lijevoj strani imamo kopiju Messia - to bi bio stvarno stroj. Ali i ovako je to stvarno dream team. Ja ti sad baš pišem završni rad, polažem još par ispita, imao sam krvavi semestar pa me nije bilo pretjerano ovdje; a i ljudi su izgubili osjećak za dobru knjigu tako da nisam prečesto ovdje. Živio pa se čujemo!
Barca!!! Ali ipak, javljam se samo da bih prokomentarisao ovaj ludi Roland Garros... Prvo Đokovića pomete Kohlschreiber, a onda Nadal ispadne od Soderlinga?!? Pa ako Roger sad ne osvoji, stvarno će propustiti priliku života... Danas ga je pošteno namučio Haas, vodio 2-0 u setovima, pravo je čudo da je Fedex onda dobio ova 3... Ali eto, sad Monfils, težak protivnik, miljenik publike... Prošle godine je bio težak meč između njih dvojice, Federer je tad jedva dobio. Nadam se da će sad malo stisnuti i ubaciti u višu brzinu. Pa eto, živi bili pa vidjeli, čujemo se, prijatelju.
Prijatelju, odavno se ne čusmo... Ja rijetko navratim na site, ali baš sam razmišljao da ti se malo javim ovih dana... Da, eto, Barca na rubu trostruke krune - iako sam pomalo skeptičan, bojim se da teško mogu dobiti Man UTD na jednu utakmicu...A Roger me iznenadio, ali znaš da je ovo ona klasika kad on uradi nešto dobro pred Roland Garros (kao kad je prije godinu-dvije osvojio Hamburg, isto na zemlji, isto protiv Nadala, isto 10-ak dana prije Garrosa), a onda ga tamo čovjek pomete u finalu Ma nemam više onog žara da to pratim, pogotovo uzevši u obzir da Roger više nije, objektivno, ni drugi igrač svijeta, četvrti u najboljem slučaju (Đoković, a i Murray je sad vjerovatno jači). Ali eto, gledat ću, navijat ću, pa ćemo vidjeti. Šta ima kod tebe? Čitaš li štogod?
Barca!!! Dinamo!!! Sijaj Džeko, bosanski dijamantu!! I naravno, Roger...
Ma i budem; tog Išmaela već dugo odgađam. Šta je najgore, mislim da sam to davno već čitao, ali izgleda da mi nije ostao u glavi; što bi bilo loše jer bi nešto govorilo o knjizi.
Moby-a sam pročitao, Gatsby-a također, nisam još ovaj Faulknerov ali jesam Krik i bijes. Uglavnom, Gatsby je glupost, barem po mom mišljenju, radije čitaj Mellvilea.
Još moram (ne moram, ali želim) pročitati Moby Dicka, Svjetlost u kolovozu, Velikog Gatsbya i ako me to ne oduševi; zbogom Amerika! Malo sam zbrajao one glasove; Shakespeare ima 2 glasa više od Dostojevskog, treći je Dickens. Točno se vidi tko (a i više manje to znam) dolazo iz kojeg djela svijeta, a i broj postova otprilike govori tko ima koliko u glavi. Ne nužno, naravno. Meni je to smiješno, jer Američka kultura seže nekoliko stoljeća unatrag, a književnost možda 150 godina unatrag. Pa gdje su njima antika, renesansa, prosvjetiteljstvo, realizam...??? Nema ih. Ove koje si ti nabrojao kao velike su meni osobno katastrofa. A nisam baš neka komunjara Par puta mi je i tu došlo da napišem nešto ali nema smisla, a mislim da bi bilo posljedica
Ma da, u pravu si - inače, nikako ne razumijem tu zapadnjačku dogmatičnost oko tih nekih pisaca, možeš ti njima pričati danima, ali kakav, oni imaju svoje favorite koji se drže i to je to. Baš prije par dana, na jednom drugom forumu koji se onako ponekad bavi i knjigama (a rasprave su uglavnom u stilu koji je fantasy roman najbolji ili ima li boljeg pisca od Stephena Kinga, fuj), osvane tema u kojoj se, kao, treba raspravljati o tome koja zemlja je ponudila najveće književnike. i uđem ja, kad tamo, sve Ameri, i svi se jednoglasno slažu da je, pazi sad, Amerika ubjedljivo najjača, druga Engleska, a ostali su kao tamo negdje, Rusija, Francuska, Njemačka. I onda standardno nabrajanje: "pa Amerika ima Fitzgeralda, Hemingwaya, Steinbecka, Faulknera, kako može bolje od toga?!"... Naravno, moj post nije baš naišao na odobravanje i proglašen sam komunistički nastrojenom neznalicom koja nema pojma o duuuubokim stvarima o kojima pišu Golding, Steinbeck, Salinger (!!!) i ostali